I salen ses en montrer med en samling af hele syv byhorn fra vores område. Hornene lavet af kohorn blev brugt, når landsbyens oldermand skulle sammenkalde til bystævne. Det var en skik specielt kendt fra Sjælland.
I montreren med ”Pigens leg” ses især en samling dukker.
I ”Kvindens sysler” ses bl.a. et gadespejl, en telefon med en tiøre på klokken (faldt ned ved ringning og for-talte dermed, at der havde været et opkald), en symaskine og lidt håndarbejde.
I ”Mandens sysler” ses en skrivemaskine, noget fotoudstyr, et filmapparat, avisudklip og en cigartræform, lavet og anvendt af Fritz Herrmann, der dyrkede sin egen tobak under krigen.
I salen er der også udstilling af legetøj, barbergrej, poesibøger, fotoapparater, en B&O radio og vækkeure.

På væggen hænger et stort maleri af Sognerådet i 1917 med bl.a. Jens Smørum, der senere blev minister. Billedet er malet af Carl Meyer (1871 – 1938). Der ses kun en enkel kvinde på maleriet – hun er kommunesekretær.
Urværket ved døren stammer fra skolens gamle ur midt på muren ud mod gadekæret.
I salen er der også et klaver. Det har tilhørt frk. Ellen Nielsen, tidligere lærerinde i Smørumnedre Forskole. I 1971 blev det givet til pensionistklubben på Porsebakken. I 1982 blev det overdraget til foreningen. Det var den fjerde genstand, som foreningen har modtaget.

Opdateret 08-04-2022