Foredrag & udflugter:

 

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lav din egen malkekrans

3. december 2017 / 13:00 - 16:00

Besøg vores lille museum i Smørum gl. Skole, når Historisk Forening holder åbent hus søndag den 3. december kl. 13 – 16.

I museet kan du se, hvordan man levede på landet i Ledøje-Smørum for 50 – 100 år siden. Mød lærer Nielsen i skolestuen og Katrine i det blå køkken. Find ud af, hvordan man vaskede tøj, og hvordan børnene hjalp til inde og ude. Gå på opdagelse. Hvad brugte man mon de store lågkister til, der førhen stod på alle gårde i Smørum?

Der bliver desuden mulighed for at lave en malkekrans, julepynt og julestjerner. Både børn og voksne kan være med. Der er kaffe/te til de voksne og saft til børnene samt pebernødder og brune kager til alle, der kommer forbi.

Hvad er en malkekrans
I gamle dage lavede de unge piger på gårdene en malkekrans af gamle klude, der blev omviklet med stofrester, og der var konkurrence om, hvem der kunne lave de fineste farvesammensætninger. Bondepigerne lagde malkekransen på hovedet som underlag for mælkespanden, når de skulle bære den hjem på hovedet, efter at de havde været ude at malke køerne på marken. I dag bruges malkekransen til pynt.

Inga Nielsen tlf.: 2218 3696

Detaljer

Dato:
3. december 2017
Tidspunkt:
13:00 - 16:00

Arrangør

Inga Nielsen
Telefon:
2218 3696

Sted

Smørum gamle Skole
Smørum gamle Skole Danmark + Google Map