Foredrag & udflugter:

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Svenske Slaget

22. maj / 11:30 - 16:00

Svenske Slaget i Smørum 2022

Søndag den 22. maj

klokken 11.30 – 16:00

På det grønne område ved Smørum Kulturhus

 

I skrivende stund er planlægningen grundet corona ikke faldet helt på plads. Men det er sikkert, at vi igen i år afholder en festlig renæssancefestival, hvor tiden bliver skruet 350 år tilbage.

Vi kan også garantere, at der vil være modige musketerer, grumme soldater, fantastiske ryttere og festlige musikere, der optræder på markedspladsen og historiske aktiviteter for hele familien. Højdepunktet bliver genskabelsen af selve Svenskeslaget fra 1659 med bragende kanoner og geværild.

Historisk Forening vil igen stille op med telt, hvor man kan blive klogere på historien og baggrunden for, at Smørums bønder under svenskekrigene 1657 – 1660 overfaldt og dræbte ti svenske soldater og begravede dem i en grav, der først blev fundet igen i 1912.

På pladsen vil der være mulighed for at købe mad og drikke mm.

Netop fordi man ikke har kunnet afholde festivalen i de sidste to år, vil der blive gjort ekstra meget ud af arrangementet i år. Så man kan forvente en rigtig spændende og festlig dag for store som små.

Foreningen har også i år brug for frivillige hjælpere. Man kan fx skrive sig på opslag herom til et af forårets andre arrangementer eller henvende sig til bestyrelsen.

På foreningens hjemmeside vil man kunne orientere sig mere om dagen, når planlægningen er faldet på plads: lshist.dk.

Opdateret 15-02-2022

Detaljer

Dato:
22. maj
Tidspunkt:
11:30 - 16:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Sted

Smørum Kulturhus
Flodvej 68
Smørum, 2765
+ Google Maps