Foredrag & udflugter:

 

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tur til Immigrantmuseet

25. februar 2017 / 11:00 - 12:00

Mødested: Kl. 10.50 foran Immigrantmuseet, Kulturhuset, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Historien om immigration er historien om mennesket, der rejser for at finde arbejde, kærlighed, rigdom eller sikkerhed. Det er historien om grupper af mennesker, der bliver inviteret til landet for at bidrage med viden eller arbejdskraft, og om det samfund, de regler og mennesker, den fremmede møder.
En rundvisning på Immigrantmuseet viser historien i en række temaer fra mad til sprog, love, traditioner og mødet mellem kulturer. Immigrantmuseets besøgende møder de fremmede med deres anderledes skikke og specielle madvaner. Men de står også ansigt til ansigt med mennesket og den personlige historie om drømmen om et bedre liv, rigdom og sikkerhed i det fremmede. De ser, hvordan fremmede traditioner som juletræer og kartoffelmos for længst er blevet danske. Og de oplever, hvordan Danmark og danskerne officielt og uofficielt har modtaget og tilpasset sig immigranter gennem tiden.
Efter rundvisningen på en time byder foreningen på en kop kaffe og kage i museets skolestue.
Hvis der er stor tilslutning til besøget (en rundvisning er for ca. 25 personer), vil der være mulighed for at få endnu et hold vist rundt fra kl. 12 til kl. 13. I vil ved tilmeldingsperiodens afslutning få besked på, om I er på det første eller det sidste hold. Oplys derfor venligst ved tilmeldingen, hvis I kun kan kl. 11.

Vedr. tilmelding til turen til Immigrantmuseet lørdag d. 25. feb.
Der er en lille ændring i forhold til oplysningerne i Smånyt. I kan ringe til  Line Ludvigsen på telefon 26 27 35 47 den 1. og den 2. feb.! Fra den 3. til den 8. feb. kan I ringe til Niels Henrik Rank på 20 27 40 70. I kan dog også vælge at maile  til Line i hele perioden lineludvigsen@hotmail.com
Husk ved tilmeldingen at oplyse, hvis I kun kan deltage i turen kl. 11-12.
I vil blive påført turlisten i den rækkefølge, som jeres tilmeldingen indgår, hvad enten I skriver, eller ringer til Line eller Hannah.
I vil modtage besked, enten på email eller pr. telefon, om hvor vidt I er med på turen og tidspunktet, senest den 14. feb.
Vi håber, at denne lille ændring ikke er til for stor besvær.

 

 

 

 

 

 

Detaljer

Dato:
25. februar 2017
Tidspunkt:
11:00 - 12:00

Sted

Kulturhuset
Stavnsholtvej 3 Farum 3520