Foredrag & udflugter:

 

Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Svenskeslaget

29. maj 2016 / 12:00 - 16:00

Begivenhed Navigation

Søndag den 29. maj kl. 12-16

I Kulturhuset og på det grønne område bag Kulturhuset afholder Egedal Arkiv og Museum igen i år et spændende arrangement om svenskeslaget, hvori Historisk Forening deltager både med kendte aktiviteter og helt nye tiltag. I Kultursalen indretter vi et fortællehjørne, hvor man kan høre beretningen om svenskernes plyndringer i området i 1657-1660, og om hvordan det til sidst blev for meget for Smørumbønderne, som gik til modangreb med leer, høtyve etc.
Der bliver desuden mulighed for at lave snore ved hjælp af slyngstokke, en teknik der var kendt på den tid. Endelig suppleres der med forskellige udstillinger om svensketiden.
Udenfor indretter vi som hidtil en bod, hvor man som noget nyt kan opleve, hvordan flintesmeden arbejder, og hvor børn og unge
I lighed med tidligere er Historisk Forening engageret i serveringen af burgerboller med fyld fra helstegt pattegris. Reserver allerede nu dagen, der har mange spændende muligheder ikke mindst for børnene.
Historisk Forening efterlyser hjælpere til arrangementet. Se side to.selv kan prøve at hugge i flint. Endelig bliver der mulighed for at deltage i et løb med en tidslinje og spændende opgaver og aktiviteter undervejs.

 

 

 

Detaljer

Dato:
29. maj 2016
Tidspunkt:
12:00 - 16:00