Foredrag & udflugter:

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tur til Villum Window Collection

25. marts 2022 / 11:00 - 12:00

Tur til Villum Window Collection

Fredag den 25. marts 2022

klokken 11.00

Mødested:
Maskinvej 4,
2860 Søborg

Mødetid: 10 minutter før omvisning

 

VILLUM Window Collection blev etableret i 2006 og rummer cirka 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem til i dag. Udstillingen er enestående i kraft af den omfattende fysiske samling af tekniske, håndværksmæssige og stilhistoriske eksempler på vinduets udvikling.

Tidslinje

En seks meter lang tidslinje formidler vinduets og glassets historie og udvikling fra det første lyrehul til nutidens intelligente klimavinduer. Hver stilperiode på tidslinjen har fået en farve, og disse farver er gennemgående i udstillingen, så de besøgende hurtigt kan tidsbestemme de udstillede vinduer.

Tidstunnel

I udstillingens tidstunnel ledes de besøgende gennem vinduets historie i forskellige rum, der iscenesætter lysets indstrømning gennem forskellige historiske vinduer – fra det første vindue, jernalderens lyrehul, til nutidens store energivinduer. Tidstunnelen giver de besøgende en tredimensionel og sanselig oplevelse af vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn.

Magasinvæg

I magasinvæggen kan de besøgende gå på opdagelse i mere end 60 forskellige vinduer fra forskellige tidsaldre, baseret på en kronologisk og stilmæssig opdeling af vinduessamlingen. Magasinvæggen er farvet i den historiske tidslinjes farver og vinduerne er placeret i magasinet efter den historisk tidsperiode, de tilhører.

Temafortællinger

Udstillingen rummer også fem temafortællinger om vinduet, der tilsammen fortæller hele historien om vinduet. De fem temafortællinger kommer rundt om: teknik og elementer – vinduet i arkitekturen – vinduets mekanismer – vinduets materialer og vinduets personligheder.

 

Vi får en guidet rundvisning i udstillingen på ca. 1 time.

Tilmelding til lineludvigsen@hotmail.com

eller 26273547 fra den 14.marts kl. 8 .00 til den 18. marts.

Detaljer

Dato:
25. marts 2022
Tidspunkt:
11:00 - 12:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Villum Window Collection
Maskinvej 4
Søborg, 2860 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén