Salen – Udstillingsskabene

Af Line Ludvigsen

I montrerne langs væggen øverst i salen ses forskellige og skiftende udstillinger. I dags ses i det første skab fra venstre en lang række genstande, som Jens Jørgen Nygaard havde gemt fra sin tid som borgmester. De har været anvendt som gaver fra Ledøje-Smørum Kommune til runde fødselsdage, jubilæer, gæster o.l. Der er fx en vase formet som en birkestamme og en figur af Ledøje-Smørum-pigen, lavet af Vivi Rishede, en kuglepen med kommunens navn, et byvåben-skilt og et armbåndsur med inskriptionen ”Tak for tiden”, der blev givet til de ansatte det sidste år inden kommunesammenlægningen.

I et andet skab ses udstillet genstande brugt til personlig pleje lige fra papillotter til Carmen Curlers, fra ragekniven til en af de tidlige barbermaskiner, eller fx et krøllejern fra 1800-tallet til mandens skæg! Man kan også se en natpotte og kanden fra et servantestel, samt et emaljeret barberfad.

På væggen ved siden af montrerne og over pulten hænger skolens gamle urværk.

Opdateret 03-06-2022