Glimt af Ledøje og Smørums tusindårige historie

Af Inga Nielsen

Ledøje-Smørum Historisk Forening har udgivet en helt ny bog om Ledøje og Smørums historie. I flotte billeder og i et nutidigt sprog bliver der fortalt om de mange spændende fund, der er gjort på egnen. Desuden trækkes mange interessante begivenheder og gamle sagn frem i lyset.
Bogen er en oplagt gaveidé. Den koster 125 kr. (medlemmer af Historisk Forening 100 kr.), og den kan købes på Smørum Bibliotek i åbningstiden med betjening. Den kan desuden købes i Smørum Kulturhus lørdag den 5. december kl. 10–14 og i Smørum Gl Skole søndag den 6. december kl. 13–16. Desuden sælges bogen ved Smørum Superbrugs fredag 11.12 kl. 13-18, og lørdag 12.12 kl. 10-14.
Historisk Forening udgav samtidig Årsskrift 2020, der indeholder en række interessante lokalhistoriske artikler. Det koster 60 kr. og kan købes de samme steder som bogen.
Historisk Forening holder åbent i udstillingerne på Smørum Gl. Skole den første søndag i måneden kl 13-16. Også her kan både bog og årsskrift købes.

Fredi Paludan Bentsen, Inga Nielsen og Holger Agerskov

Udgivelserne er udarbejdet af Holger Agerskov, Fredi Paludan Bentsen og Inga Nielsen. Holger har stået for de fleste fotos. Fredi har suppleret med billeder fra Lokalarkivet samt taget sig af layout af bog og Årsskrift. Inga er ansvarlig for teksterne.

Opdateret 10.12.2020