Bagindgangen – Montrer og kister m.m.

Af Line Ludvigsen

I husets bagerste indgang er der også mange spændende ting at studere nærmere. I de to store lågkister ses en del tekstiler såsom sengetøj, duge, lyseduge, servietter, forklæde, mamelukker, undertrøjer mm. Se nærmere på nogle af de broderede initialer. Alt sammen fra en tid, hvor man gjorde sig umage med sit ”udstyr”.

Ved siden af kisterne er der to montrer med henholdsvis dame- og herrehatte. Bemærk fx den høje hat, en chapeau claque, der kan klappes sammen og lægges i den flade æske nedenunder.

På den modsatte væg er der to lignende montrer. Én med fine, gamle glas fra henholdsvis Holmegård Glasværk og Kastrup Glasværk, og en med en udstilling af fotografiapparater. Bl.a. ses en samling af kameraer, der har været anvendt af Viggo Axelsens ejendomsmæglerfirma til fotografering af ejendomme. Det drejer sig om et Perluxkamera med taske, lysmåler og solfilter, fabrikeret i Vesttyskland fra 1988, et Minoltakamera, fabrikeret i Japan i 1990’erne og et Olympuskamera med objektiver og flere blitz, fabrikeret i Japan fra 1970 til 1980. Kameraerne blev overflødige, da man gik over til digital fotografering.

I hjørnet lige inden for døren står en fin trædesymaskine af mærket Singer, som har stået på Skebjerggård.

På væggen ses også fire tavler, der fortæller om Ældre Stenalder og Yngre Stenalder i Ledøje-Smørum og om Rige fund fra Bronzealderen og Jernalderen på egnen.

Opdateret 03-06-2022